Penggunaan Radiance Signature untuk Ibu Mengandung. Selamatkah? - She is No Longer Cik Laa

Saturday, November 22, 2014

Penggunaan Radiance Signature untuk Ibu Mengandung. Selamatkah?

Assalamualaikum...

Entri ni bukan untuk condemn pihak jenama ini atau pihak lain, cuma mahukan kepastian adakah produk ini selamat digunakan untuk ibu mengandung 5 bulan dan ke atas. The reason I'm asking cause I wanna try this. Mana tahan weh tengok dekat facebook, instagram kulit perempuan-perempuan Melayu kita gebus gebas. Hahaa. Nak try juga and some more tengok this produk macam ok je. Ramai orang consume product ni even public figure. I read one of the famous blogger, Namee Roslan pun consume this supplement when she's in 8th month pregnancy. She had low hb in her body which I'm in the same situation too. Last ime checkup dekat klinik kesihatan below 11 around 10 like that. But now, tah tahu berapa cause dah lama tak check dekat klinik kerajaan. Private hospital pun belum check lagi cause they refer my buku merah and they said its too early. Maybe soon.

Nak jadikan cerita, nak tunggu after giving birth next year macam lama sangat nak tunggu untuk makan this supplement. Harga pun not bad a bit mahal, harap-harapnya tak bebankan lah. Takut nak minta nasihat orang tua, nanti for sure dia kata benda-benda suplement ni tak elok untuk dimakan akan menjejaskan baby dalam perut. Tapi, suplement yang doc bagi tak cakap apa la pulak kan. So far, I take 3 suplements which are iberet folic, calcium and minyak ikan. In sha Allah in my next entry I will update apa suplement yang aku consume while preggy ni.

Rasa perasaan tak puas hati tu ada nak tahu apa kelebihan produk ni. So I google and found this which I think this is very good for human body.

Okay, let's review sikit berkaitan product Radiance Signature Whitening & Glowing by Pelangi Cik Puan Inash ni. Dari review yang dia buat banyak bagi positive effects. So, mari baca sikit.

Credit to cari.com.my

3 Manfaat Utama Radiance Signature™ Whitening & Glowing Series :

Radiance Signature™ Whitening & Glowing Series adalah supplement yang diformulakan sebagai supplement terbaik No.1 Asia untuk kesihatan dan kecantikan kerana bertindak secara semulajadi serta menggunakan bahan berkualiti dan bermutu tinggi. Kesan yang dapat dilihat SEAWAL 3 hari.

Kecantikan:
. Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.

. Memberikan kulit yang cantik dan sihat.

. Menjadikan kulit glowing secara natural.

. Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
. Anti Penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
. Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
. Menghilangkan sel kulit mati.
. Mengecutkan dan menghilangkan jerawat.
. Menghilangkan jeragat.
. Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
. Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
. Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
. Mengecilkan pori-pori.

Kesihatan:
. Anti kanser.
. Menstabilkan tekanan darah.
. Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
. Merawat ekzema.
. Merawat imsonia.
. Merawat resdung.
. Merawat penyakit kencing manis.
. Merawat dan mencegah kanser payudara.
. Merawat dan mencuci buah pinggang.
. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
. Bertindak sebagai Anti-Body.
. Memberikan tenaga serta merta.
. Memberikan tidur yang nyenyak.
. Merawat keputihan pada alat sulit wanita.
. Menegang dan menganjalkan payudara.
. Merapatkan alat sulit wanita yang longgar.
. Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
. Melawaskan pembuangan.
. Meningkatkan daya ingatan.
. Serta mempunyai 1001 khasiat lain.

Bentuk Badan Yang IDEAL : 
. Mengawal berat badan.
. Membuang toksin dalam badan.
. Meningkatkan kadar metabolisme badan.
. Memberikan rasa kenyang.
. Mengawal nafsu makan.
Kesan dapat dilihat SEAWAL 3 hari

Radiance Signature™ juga.
. Mengandungi pemakanan sunnah seperti kurma, madu dan delima.
. Dalam bentuk sachet yang mudah dibawa. (boleh letak dalam bag :))
. Boleh diminum oleh ibu yang mengandung, dalam pantang dan menyusu.
. Sesuai untuk mereka yang mengidap diabetis dan kencing manis.
. Mengandungi ramuan dan kandungi aktif.
. 100% natural base.
. Tanpa Sapuan.
. Tanpa Bahan Terlarang.
. 100% Natural Base.
. Produk berstatus GMP
. Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia - KKM
. Mendapat Kelulusan HALAL
. Produk Selamat & Berkesan


Cuba tengok kulit dia. Cantik kan. She's one of the public figure yang famous consume this product and ambassador. Her name is Ameera Zaini.

More you can read at their website www.radiancesignature.com/my. Actually nak ikutkan bila read their official website tak ada mention pasal this product is safe to use to preggy woman atas sebab. Tak tahu lah kan.

Also, ada check dekat this website, click here, yang product this contains Vitamin E, which this Vitamin E mesti dielakkan ketika hamil kerana mempunyai antioksidan yang tinggi.

Reason why I'm looking this kind of product sebab rasa kulit muka ni macam layu je. Layu dan kusam semacam je sejak-sejak dah kahwin ni. Tak tahu lah disebabkan pembawakan budak ke apa kan. Macam tak syok bagi laki sendiri menghadap kulit muka macam ni. Hoho.

Well, I will need to think twice untuk amik waktu sekarang ni atau pun lepas deliver nanti. And mom to be out there, I need your opinion on this, what is the positive and negative effect by consume this suplement. Tq.

:)

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();