Exercise Untuk Ibu Mengandung - She is No Longer Cik Laa

Thursday, November 13, 2014

Exercise Untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum....

Tajuk entri nampak cliche sangat kan? Lately topic ala-ala sama je. Pregnancy lah, parenting lah, baby lah. Tengok label pun dah boleh agak. Huhu.

Sejak balik dari antenatal class haritu, nak amik tips sikit exercise bagi sang ibu yang sedang hamil. Dari trimester pertama hinggalah yang terakhir. Korang boleh follow some exercises yang korang mampu buat. Al maklumlah sejak perut dah boyot ni mana boleh nak pergi gym dengan joging dekat tasik lagi kan. Exercise dalam bilik aja lah jawabnya.

1. Exercise for first trimester





2. Exercise for second trimester



 


3. Exercise for third trimester 



Ini antara yang boleh kita amalkan sepanjang tempoh 9 bulan ibu hamil. Actually, banyak lagi tips dan exercise yang boleh digunapakai. Tapi kena lah yang bersesuai dengan tubuh badan kita. Boleh google banyak lagi steps exercising yang bersesuaian.

p/s: Siapa yang nak full slide exercise can email me. Post natal exercise dengan breathing technique pun ada.

Thanks to tutor yang ajar tempoh hari :)

2 comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.