Misi mencari play yard untuk si kecil - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, October 20, 2015

Misi mencari play yard untuk si kecil

Assalamualaikum...

Sejak dua menjak bila Amani dah 7 bulan ni, kemain aktif dia.

Ye, sejak dia dah tumbuh gigi waktu 6bulan makin berakal je dia.

Nak masuk 7 bulan, dia dah boleh berdiri. Ye, memanjat badan orang lepas tu berdiri.

Sekarang, aktiviti dia asyik berdiri je. Sejak-sejak dapat katil baru dia tu, lagi pandai dia berdiri. Makin confident dia untuk berdiri. Lepas tu konon-konon nak lepas tangah. Ehh, awak ni.

Baby, biasa lah tak boleh lepas sikit ade je kerja dia buat. Since mak yang jaga dia so mak monitor apa yang dia buat. Even weekend the day with us pun. She's so superactive. Memanjat badan orang, berdiri and berdiri. And crawling ke dapur and sometimes sampai ke pintu depan kalau kita tak ada depan dia.

Dang! That's must be something for her safety. Cause we can't monitor her 24/7 on her activities. So, now I decided looking for playard so she could play inside and be safe.

Rata-rata survey price of playard is expensive. Expensive than I bought her IKEA Baby Cot! My budget is very low cause I know this thing will not use longer time. Sampai tahap dia dah boleh berjalan so dia boleh bebas dari kandang itu. New brand paling murah pun dalam RM300++ but I still hesitate to buy.

I do not need big panels as my parents house have not much space for that. 4-6 panels should be enough.





Brand? Hmmm.. doesn't matter as long as it's cheap should be enough!

So, if anyone wants to let go or sell pre-loved playard please please please tell me by leaving your contact at comment box below. I will contact you ASAP.

Thanks!

3 comments:

  1. ehehe comel nya dah boleh berdiri..
    CT suka yang first sbb holes lebih besar.. dari jauh boleh nampak anak dalam tu..

    ReplyDelete
  2. 0163458576 secondhand play yard only rm250

    ReplyDelete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();