Road after degree: Officially graduate from OUM - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, October 6, 2015

Road after degree: Officially graduate from OUM

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, I've officially graduated from Open University Malaysia (OUM). My 3 years and half year hardwork paid off!

Bukan senang taw, nak belajar sambil kerja ni. Lagi-lagi ada assignment, class and final exam.

Bukan senang taw nak focus bila kau belajar sorang-sorang, tak ada sapa-sapa kau nak refer melainkan tutor or online community group tu.

Bukan senang bila orang lain hujung minggu sangat seronok, tapi kita ni attend class pagi sampai ke petang. Kadang-kadang yang attend class tu sorang dua je. Pernah satu semester tu, I sorang je student yang datang class. Bila one-to-one dengan prof tu, emmm, tak boleh ngelat nak ngantuk.

But now, I'm happy cause I made it till the end. Tak berhenti sekerat jalan. Even result tak gempak, tak ada dekan pun, tapi dapat habiskan tempoh belajar tu dah cukup bersyukur.

Nak bayar yuran bukannya murah, sebabnya I amik loan PTPTN. Tunggu la lepas ni hadap kau nak bayor.



1 comment:

  1. congratulations.. lama tak singgah sini dah terlepas cerita ni =)
    slamat menempuh hari2 slepas blajar yg mencabar..

    ReplyDelete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.