First and Ever - She is No Longer Cik Laa

Sunday, November 13, 2011

First and Ever

Uiyooo. dah lama tak menconteng blog ni.
Serious rindu nak bercerita, mencaci dan meluahkan dalam blog ni.
Tapi apakan daya, kesibukan yg melanda diri.
Sebulan dua punya cerita akan diupdate soon.
Insyaallah :)

First and ever I went to library to study.
Oh no no no. Completed my assignment actually.
Sangat pressure dalam masa tu.
Nasib ada yg memahami dan tolong.
Alhamdulillah semuanya selamat dihantar,
dan sekarang berdoa harap dapat keputusan yg memberangsangkan.

Cerita pasal library ni balik,
on 12 November tepat jam 1pm sampai dekat library tu. Sangat lambat sebenarnya tapi menuggu orang punya pasal. Tak suka taw menuggu orang ni. Time is not to waste. Time is so precious, lagi2 waktu tu aku mengejar untuk menyiapkan assignment tu.

Actually tahu lama dah pasal library ni from one of the famous social blog, Oh Media!
Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor ni adalah library kedua di Shah Alam.
Sangat tak jaoh dari Stadium Shah Alam, & library ni betul2 berada di dalam kawasan kelab golf.
Kononnya bernilai RM70juta dan inspirasi oleh Sultan Selangor kita.
Cayalahhhh.


Tengok dari luar je dah cantik kan? Sebelah tasik tu. Boleh amik feel study kalo dok kat tepi tingkap tu.

Ada 4 level

Ground floor is kids zone. Nampak colourful gitu.

Siap ada budak golek2 lagi. Haha.

Kids zone

Tempat santai jee.

Internet facilities. Pakai Apple gitu. kayo2. Banyak lagi facilities lain macam surau dan tandas di setiap level, bilik perbincangan, bilik ulangkaji, bilik tayangan dll.

Mode study.

Di sini la tempat aku melepak buat kerja. Keadaan nampak macam sunyi, tapi bila dapat orang2 yang dok wat bising, kecoh juga jadinya.


Ohh ye. gambar2 ni bukan diambil dari tangan sendiri.
Diculik dari page FB library ni sendiri.
Disebabkan sampai agak lewat, dan hujung minggu.
Pengunjun2 tu memang ramai yg amat la kan.
Sampai adakan yg baring berkumpulan dekat sebelah rak buku,
dek semua meja penuh dengan kelibat manusia yg 'rajin' membaca
Sampaikan aku pun takde masa nak amik gamba sebab terlalu kusyuk buat keje.
Rajin kan? ;p



See you in the next chapter :D


p/s; tak sabar nak update cerita2 yg aku suka :)



Regards,


No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();