Masakan Untuk Orang Berpantang - She is No Longer Cik Laa

Saturday, March 28, 2015

Masakan Untuk Orang Berpantang

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...hari ni dah 20 hari berpantang. Arghhh...tak sabar nya lagi separuh jalan nak habiskan pantang.

Tapi berpantang banyak jenis pantangnya. Like me, dari segi pemakanan lama lagi kot boleh makan sesukatimakku. Beranak ceaser katakan, banyak pantang nya nak sembuhkan luka luar dalam. Even, luka luar nampak elok je tak semestinya boleh bantai makan and act macam-macam dah. Buat esok lusa terbuka jahitannya. Pengsannnn!!

Since day one berpantang, hanya dapat makan bubur kosong, roti, biskut kering, ikan tenggiri masak pindang, ikan kerisi bakar, ikan merah masak sup, putu mayam, kurma, air masak and air milo. Almost everyday dapat makan tu sampai naik bosan tak nak makan dah. Tanya mak, itu ini boleh makan tak semua mak jawab NO!! Sadis jek woii.

Tapi hari ni dah dapat makan sesuatu yang berbeza. Jeng jeng jeng!!

Nasi bersama sup ayam. Menu hari ke-20

Tapi, ayam tu kulitnya dibuang dan ayam dipanggang dahulu. Nak elak gatal-gatal katanya maklumlah I olls kan baru pas kena penyakit gatal.

Okay, now I'm waiting my time untuk makan cheese dah meneguk air sejuk pula. Tak sabor woii.

1 comment:

  1. eheheh amboi selera time pantang mmg macam2 nak kan.. sabaq sabar.. kena tahan sat..

    ReplyDelete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.