Majlis Aqiqah Malaeka Amani - She is No Longer Cik Laa

Sunday, April 19, 2015

Majlis Aqiqah Malaeka Amani

Assalamualaikum...


Selesai juga majlis aqiqah anak tersayang Malaeka Amani. Ohh, bukan Amani sahaja, sekali buat dengan sepupunya, Adelia Khadeeja, anak abang yang berusia 10 bulan.


Kitorang start kemas rumah dari hari jumaat lagi. Nasib lah husband half day waktu tu. Boleh tolong-tolong yang lain mengemas. Tolak kerusi meja sana sini. And keesokan majlis waktu paginya sambung lagi apa yang tak habis kemas. Sendiri nak bersiap tu agak kelam kabut lah. Pukul 10.30 baru nak bersiap diri dan Amani. Amani pun kena cantik-cantik jadi princess.

Majlis went well start at 11am with marhaban then continuous dengan makan-makan sampai pukul 4pm. Ikutkan jemputan tulis sampai pukul 3pm je tapi dah tetamu masih ramai. Nasib katering baik hati boleh consider. Amani pun agak baik tak berapa nak meragam throughout majlis. Merengek sikit-sikit sebab lapar. Dia pun tak tidur lena. Iyelahhh, dah kata princess, ramai yang kacau dia waktu tu. Hehe.

Waktu buat majlis ni dah 41 hari berpantang. Lagi 3 hari je nak habis pantang. Tapi, kena juga berpantang benda-benda lain.

Okay, enjoy tengok gambar aja lah ye. Photo pun sendiri-sendiri je.







Marhaban was started sharp around 11pm. The marhaban's group lead by Ustaz, and Abah is one of the member. Macam pelik rasanya bila dengar abah sendiri berzanji. Then, follow by potong rambut. Potong sikit-sikit je waktu ni. Esoknya nak kena botak habis.



They are the princess during majlis, Malaeka Amani & Adelia Khadeeja. Both are so cute right?



Crowd was unexpected. Dari apa yang dengar sebelum ni ramai tak dapat datang, but end the end ramai yang show up. Alhamdulillah makanan cukup untuk tetamu, even kambing golek pun :p

We decided 2 kambing golek sebab kalau masak biasa takut lauk jadi tak berabis dan membazir. Tetamu lebih sukakan golek agaknya even I! Tak sempat nak merasa cause was so busy tengok Amani, layan tetamu dari kawan-kawan, saudara mara dan jiran. Rasa sangat ralat tak sempat nak layan semuanya :(



Pemanis mulut untuk tetamu. Does it look sweet? I love the deco. Even my nieces and nephew were conquer this area. Actually suruh one of my nephew jagakan tempat ni kot kot habis ke apa. And, bila ada anak buah yang nakal ni habis semua deco :(

Okay, now I will review and reveal my supplier for Majlis Aqiqah. Mana yang sempat lah ye.

1. Catering, Kambing Golek & Khemah by Hot Catering
2. Buaian Berendoi by Butterlicious RNK
3. Candy Buffet by GulaGulaRhea
4. Goodies; Sticker by Gift Comel 4 U
5. Goodies; Glass Jar by Glass Plastics Packaging
6. Goodies; Yasin by Yassin Custom Made
6. Goodies; Non-woven bag bought at Mydin Mall
7. Marhaban Group from Kelana Jaya

Some photos during majlis.


Sweet buaian berendoi. Btw, cradle tu sendiri punya
Doorgift-Yasin & Candy
Family Potrait :)

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();