A week...Majlis Tahnik - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, March 17, 2015

A week...Majlis Tahnik

Assalamualaikum...

Dah seminggu menjaga #babyMA. Dan hari ke-7 ni juga kami buat majlis tahnik untuk Amani. Tapi majlis kecil-kecilan aja taw. Bukan buat majlis aqiqah or cukur jambul. Jemput pun orang surau and ustaz, jiran terdekat tak sampai 10 orang pun. In sha Allah soon bulan 4 planning nak buat majlis aqiqah untuk Amani dan anak abang sekali.

Kami pun menjamu laksa johor home made by mom. Dah kenapa pagi-pagi serve laksa pulak kan. Majlis mula pukul 9am and guests pun berangkat pulang dalam pukul 10am macam tu. Haaa, tak lama pun.

Majlis bermula

Masukkan kurma/manisan di lelangit Amani

Bila selesai, makan pun bermula

p/s: Now tengah usahakan untuk checklist majlis aqiqah Amani. Nak buat secara berjimat, mana yang termampu sebab bajet terlari waktu lahirkan Amani. Huhu.


2 comments:

  1. atototot baby da seminggu =D wweeee..
    aqiqah buat ikut kemampuan.. kalo ada bajet lebih apa salahnya lebih sikit..
    kalo dak yang wajib tu penting..

    bila mami nak tayang gambar baby ni eehe,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la siti...kalo boleh sume nak dibuat nya. tapi kena ukur baju di badan sendiri..hehe

      in sha Allah soon after majlis :)

      Delete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();