#throwback year 2014 - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, January 6, 2015

#throwback year 2014

Assalamualaikum...

Selamat tahun baru, walaupun sudah beberapa hari tahun baru berlalu. This entry just nak 'kenang' balik apa yang dah berlaku pada tahun 2014, tak kisah la sama ada baik atau buruk. As a moment, I will write to record and to remind me in future what I have done in year 2014.

Alhamdulillah, started January 2014 je I dah bekerja di tempat baru selepas 2 bulan menganggur (actually ada plan sendiri), and I found this company is better than my previous employer. Alhamdulillah I feel that way till now. Kerja yang tak sibuk sentiasa dan masih ada masa untuk diri sendiri and family.

A month after I worked, I married and nikah on 31 January 2014 follow by reception on 1 February. This was my precious moment in my life when I turned my status to wife. And my parents pun dah close book sebab anak-anak semua dah kahwin. Hehe.

And, 2014 juga was the memorable to me cause I have wanted to stood in Korea city! Eh, not city, kitorang pergi Busan saja not to Seoul. Intent to, but honeymoon was so short, 4 days minus 1 day for travelling, so tak sempat la kan. Memang I mengidam sangat nak ke Korea even sempat pergi Busan je pun. Nevermind, maybe next time will bring our kiddo to Seoul pulak. Hoho. OHH, not forget to mention yang I sempat outstation to India. Travel story to India pun tak habis cerita dengan gambarnya. Huhu, anyway it was good experience also sebab pergi country orang and learn more.

Somewhere around July/August, we had receive good news to know that I'm pregnant for 2 months. Masa tu tengah bulan puasa. No wonder lah mood lain macam kan. Alhamdulillah...when I'm writing this dah 7 bulan. 2 months to go. Huhu

During my birthday me and my husband went to babymoon. Ecehhh, babymoon sangat! Kami pergi ambil angin di Penang sambil menikmati udara satu malam di atas Cruise mewah. Eceh, mewah la sangat!

And, recently end of November, my family organised Family Day, which is family on Abah's side. Ini memang first time in our family. Never had gathering such this and I'm so thankful to have cousins and aunties yang sengat membantu, padahal I just lepak tepi tunjuk perut besor. hehe. Check my entry here.

So far, this was a good memories for me in year 2014. Nak kata ada kenangan pahit tu, tidak lah. Minor prob everything is too common. Tapi yang terkesan dekat hati ni sangat, memang tak ada kena mengena dengan diri sendiri, bila dunia dikejutkan dengan kehilangan pesawat MH370, jeneyah tembakan ke atas MH17, bencana banjir teruk yang melanda di Pantai Timur dan yang terbaru kes pesawat terhempas QZ8501. Semua ni memang terkesan dekat hati kita. Sayu melihat berita-berita macam ni. Bayangkan kita berada di tempat mangsa...apa perasaan itu agaknya.


1 comment:

  1. heheeh wut a wonderful year ^^
    semoga more great events akan berlansung in 2015..
    take care mommy hehe

    ReplyDelete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.