Dia pulang - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, January 13, 2015

Dia pulang

Assalamualaikum...

I don't know how to express my feeling while writing this entry. I wanna talk about my lovely cat, Tam. After two months missing, he returned back home last Saturday. Punya lah hati ni gembira nampak dia balik. Lepas mandi pagi tu, I saw cat was standing next to sofa, dekat dengan pintu rumah. Then, I try to chase him cause I though itu kucing luar yang selalu tumpang datang. Then, suddenly that cat meow and walked to me. Kemudian rasa perasaan pelik kenapa Virgo (ibu Tam, same color) boleh terlepas dari sangkar belakang rumah. Then perati betul-betul, itu memang TAM!

Punyalah hati ni gembira yang amat bila dia dah balik. Macam mana aku tahu tu adalah Tam and not his mother. I can recognise his body, corak di hidung yang berlainan, luka di belakang neck, then quickly check his bottom body (sebab Virgo ni dah beranak banyak kali. Perut dah layut. hehe). And it's confirmed TAM! Cuma suara dia je yang dah berbeza. Dia mula bising-bising dengan I. Tak tahu lah kenapa, sebab lapar ke rindu ke kan. Then, my hub quickly bangun dari tidur dan Tam pun manja-manja with my hub. Sebab dia manja dengan kami dua je. Bagi dia makan and minum, ikut ke hulur hilir dia.

I did asked my hub to kurung him a while cause kami nak keluar service kereta and check up that morning, but my hub tak kasi. Sempat juga mandikan dia pagi tu.

But now, dia hilang tak balik rumah lagi. Bila kitorang nak keluar rumah tu, dia pun keluar I guess. I punya excited nak balik rumah cepat-cepat sebab nak main dengan dia. Siap belikan makanan lagi, but bila kitorang balik je, dia tak balik da. Sampai la sekarang ni. And I blame my hub sebab benda ni. Huhu.

Wonder how he can returned to home after two months. Abah pernah cakap nampak Tam ni dekat area surau depan rumah. Tertanya juga macam mana dia boleh melintas jalan depan rumah. Kereta bukan main banyak and laju lagi. Now, I still miss him.


Before we went out that day.


2 comments:

  1. dia cari gelpren kot.. if betul dia kat area surau why not jenguk kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hek3...mungkin agaknya cari kwn. dah cari tempat biasa dia tapi tak jumpe lately...tah ke mana agaknya...

      Delete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();