Family Day 2014 at Bagan Lalang - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, December 2, 2014

Family Day 2014 at Bagan Lalang

Assalamualaikum...

Selesai sudah event family day senan yang dah dirancang dari awal tahun. Ingat senang nak plan family day. Tapi, takde la susah mana sangat. And aku pun bukan lah involve sangat dalam hal-hal ni, but sure my mom yang akan jadi orang utama untuk bercakap on behalf our family. Alhamdulillah dapat cousin yang sporting and give full support to organised the event. Even not 100% yang join, but still ramai juga yang bagi komitmen dan luang masa untuk family day. 

I can consider we have BIG family. Families are from my abah side (tapi mak yang banyak jadi orang tengah). About 80-90% yang join the event and it was success for the first time. Before this kitorang buat family gathering makan-makan je. But now we all organise family day and bercuti even 2 hari 1 malam.

Here some of the details about our family day.

Venue: PNK Sepang Resort, Bagan Lalang
Date: 29 Nov 2014 (check-in) & 30 Nov 2014 (check-out)
Attendees: almost 100pax

At the first actually kitorang plan nak book Chalet Desa Bagan, which is somewhere near to the beach juga. But, at last kitorang confirm lambat dan room pun tak cukup. Nak ikutkan CDB masih baru dan condition pun sangat selesa compare to PNK ni. PNK Resort ni look obsolete tapi apa yang best dengan PNK ni, chalet dorang berhadapan pantai, and CDB ni berada di kawasan perkampungan. Nak ke pantai pun dalam 5 min, less than 1km. But, no choice kan. Before the event pun kitorang buat site recce untuk dua-dua chalet ni, tapi hati aku that time nak sangat ke CDB. CDB price agak murah and have few rooms type yang kita boleh pilih compare to PNK, which PNK only have room and dorm. CDB pun ada kemudahan katin, pool, playground, surau, BBQ etc. Even tanah dorang agak lapang untuk buat aktiviti. PNK pun ada kemudahan like surau, BBQ, padang, karaoke room, electronic bicycle etc. Yang penting padang tu kitorang dapat conquer, sebabnya kitorang sewa khemah. Katanya sapa sewa khemah diberi kemudahan dengan padang dia sekali. So agak untung dekat kitorang. 1 khemah pun tak cukup, kitorang bawak khemah kitorang sendiri.

Got some issue juga dengan pengurusan PNK Resort ni. Last minute dorang call waktu pagi (kitorang checkin tengah hari tu ye)...dorang terpaksa kurangkan bilik yang kitorang dah booking from 15rooms to 12 rooms. Memang la tak puas hati kan. Then, nasib dorang offer kitorang untuk amik lagi 1 dorm (asalnya kitorang dah amik dorm untuk orang lelaki). Then additional dorm tu kitorang amik juga untuk locate orang perempuan. Memang kira minta lagi murah la kan. Alasannya, pengarah dorang datang nak stay situ dengan 5 families sebab nak pergi penutupan MAHA 2014. Ada kaitan pula dengan kitorang kan?

Ok, tulis banyak-banyak pun tak best, tengok gambar baru puas kan.

Sesi memanaskan badan.

Food served,


Celebrate birthday for Novemberians. Mak pun tiup. Hehe.

Ada orang kacau baby kite. hehe

Night session: Kids games
Night session: Kids games

Ok, sempat lagi tu tengok Malaysia goal. Malaysia vs Singapore

Night session: Karaoke. 
Morning activities: Games started

Morning activities: Game untuk orang dewasa
Morning activities: Game untuk orang dewasa


After game: Bagi hadiah
After game: Dorang main volleyball

Photogroup session: Torman's family


Senan Family 2014

Alhamdulillah, it's ended well. Tapi, cuaca yang kurang memuaskan aktiviti agak terbatas. Tak terbatas mana la tapi padang agak kelecakan. So for next event we plan to organise it somewhere on August, and trying to avoid musim tengkujuh. Kena mencari waktu cuti sekolah juga baru senang untuk anak-anak kecik.

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();