Maternity Photoshoot dengan pakej murah - She is No Longer Cik Laa

Sunday, December 28, 2014

Maternity Photoshoot dengan pakej murah

Assalamualaikum...

Dah kenapa pulak tercari-cari photographer murah-murah ni. Kahwin apa semua dah settle. Ok, sebenarnya tak nak feel terlalu excited, tapi tak tahu la kenapa nak sangat buat something and benda ni juga, maternity shoot. Nak ikutkan tak penting and wajib pun kan. Penangan mengandung ke apa I pun tak tahu lah.

Even, ada kawan pernah tanya tak nak buat ke maternity shoot blah blah blah. Tapi I say no sebab that time I rasa masih terlalu awal, even pernah terpikir pun. Not to say macam berlagak ke apa tak nak buat tu, tapi that feeling, ahhh....if I wanna do, I keep this in my blog and not to share to my IG or facebook.

So...survey punya survey, I think more than 10 photographers I tanya about the package, but mostly mahal around RM300 only for shoot and burn. Even at that time ada husband punya kawan pun dah bagi discount to RM250 pun I still reject cause I think that's too pricey somemore when I look at the portfolio, takde lah cun mana. And, even I was thinking to buy package at Groupon je! Even that is only studio photoshoot. Nak ikutkan I prefer for outdoor photoshoot.

Ok, guess what? Finally I found cheapest rate at RM150 plus minus for the shoot and burn package. 3 photographers was shortlisted and I choose MotionXCliquE at last. And why them? Cause I fall in love with their skill and touch on the photos. Tengok portfolio dorang, tersentuh bak hang. Nak nangis pun ada. I have shortlisted their portfolio and the other photographer yang memang suka sangat style gambar macam ni, but picked them because dorang murah and senang nak deal. But, unfortunately, they are based in Sandakan.

We made it finally, but how? Terbang ke negeri di bawah bayu ka? No no no....untung dekat kitorang sebab photographer ni memang ada dekat KL time cuti sekolah. Mungkin dia bercuti ke, memang ada job ke I'm not sure la kan. Plan nak buat shoot early new year tapi dia dah balik end of Dec so we decided to shoot on Christmas day morning. Let's check out our photo.























So what do you think about the pictures? Those was taken at Taman Tasik Perdana, KL. Not too far from us. But that day agak clumsy sikit sebab we had doc appointment at the morning dekat Shah Alam and we're rushing to the location sebab kesian photographer tunggu lama. We shoot at 11am and nasib cuaca tak terlalu panas.

To be honest, we really satisfied with the result. Dapat photographer yang ok and service pun cepat je. Hari ni shoot, lusa dah dapat gambar. Most of the pictures were edited. Tapi pakej dorang ni not included dengan props tau. Props tu sendirian berhad punya ikut korang la nak theme macam mana. Flowercrown tu pun last minute minta kawan buatkan. Hehe.

At nigth pulak, our family buat kenduri doa selamat sedikit dekat surau kejiranan, sempena kandungan I yang dah 7 bulan ni. Dulu waktu my sister buat dekat rumah but now we decided buat dekat surau lagi senang kerja. Just served dinner untuk para jemaah. Nak dijadikan cerita pengerusi surau meninggal pada hari yang kami cadang nak buat doa selamat. Dah alang-alang kami buat majlis tahlil ringkas sekali serta doa selamat untuk I and mangsa banjir di pantai timur.

p/s; very look chubby in this picture. No, that so true tengah preggy ni memang chubby. Badan dengan perut pun lebih kurang, even orang masih tak perasan yang I ni dah --- months.
Baru terpikir nak book dorang waktu kenduri cukur jambul/aqiqah after deliver, tapi mungkin bukan rezeki.

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();