Minta barang RM50....tapi terkejut dapat lebih dari tu. - She is No Longer Cik Laa

Monday, February 16, 2015

Minta barang RM50....tapi terkejut dapat lebih dari tu.

Assalamualaikum....

Alhamdulillah sang suami dah selamat sampai ke rumah dari bekerja luar di seberang lautan selat Melaka, Jakarta. Hampir 3 malam tak ada macam terkedu pun ada kita ni terkapai-kapai keseorangan. Marah merajuk tu semua ada lah sejak tahu diri ni yang dah 9 bulan mengandung nak ditinggalkan.

Yang terjadi.....ayat sedih dan pasrah buat suami. Buat ayat sedih ni memang kepakaran dari dulu. Hikssss.

Tapi dah alang-alang dia bekerja dekat Jakarta tu kan, nak juga la merasa buah tangan dari sana. Penat taw jari ni menggoogle phone sebab nak tunjuk dekat dia barang yang kita ni. Kalau cakap mulut je tak lepas, sebabnya pemikiran sang laki untuk bershopping tak sama dengan perempuan.

Sebelum berangkat ke sana tu, I dah tunjuk few examples barangan yang I memang nak sangat dia belikan dekat sana. Antaranya seperti dekat bawah ni. Ni contoh aja la

Contoh

Contoh

Tapi, yang kita dapat lepas dia balik adalah ini....

Suprise!!!

Erm....jujurnya I have no idea how to react while received this. It's more than what I've expected. Kita teringin sangat kain bersulam-sulam dari sana. Bukan senang nak cari dekat Malaysia ni. Lagi, kain-kain tu memang murah kalau beli dekat sana. Baru berangan nak buat baju raya tahun ni. Hehe.

While, during his stay at Jakarta, I know how busy was him, rushing meeting here and there, dengan jalan di bandar yang super jem not like in KL. Tempat-tempat yang jual kain-kain ni macam dekat Tanah Abang business hour tak sama macam shopping mall sampai ke malam. Tempat cenggini pukul 5pm dah tutup.

A bit disappointed sebab kita memang NAK sangat, tapi hub baik hati juga belikan this perfume. Tu pun beli dekat airport k. Nampak sangat dia ke-cuak-an takut isteri merajuk seminggu tak dapat barang yang dia nak.

And, I pun terima dengan hati yang terbuka.

Thanks to beloved husband sebab menjaga hati wife mu ini.

:)

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.