I don't need a brand in life, I just need a little excitement - She is No Longer Cik Laa

Wednesday, June 30, 2010

I don't need a brand in life, I just need a little excitement

Hidup ni rasanya tak payah la nak terlalu over.
Semuanya hanya permainan dunia.
Dunia sementara yg telah dipinjamkan
That's why i used the word of 'brand'.
Perlu ke ada brand yg mahal and gah - gah dalam hidup.
Hidup biarlah sederhana.
Even diri sendiri memang sudah lali dengan habit macam tuh,
Jangan sombong and bongkak dgn orang yang tak mampu.
Awak pakai baju Guess, saya pakai baju pasar malam,
Baju tetap baju, still tutup anggota badan.
Yang beza dari mana kita dapatkannya.
Tuhan sendiri tak akan bezakan umatnya dengan barang jenama ni.
Lain lah kalau aurat.
Memang titik beratkan ciri - ciri pakaian dalam Islam,
Awak pakai baju ketat - ketat ke, jarang ke, berjubah ke.
Tak pernah pula awak pikir pasal perkara ni semua.
Guess awak tetap tak kan ke mana.
Jangan awak agungkan jenama kerana benda - benda seperti itu mahal.
Cuba awak agungkan siapa Penciptanya.

Tak semua manusia mampu macam awak.
Jangan jadi selfish,
Pikir tentang perasaan orang lain di sekeliling awak.

Entry ini bukan lauhan atau nak condemn siapa - siapa.
Hanya sekadar renungan untuk diri sendiri juga sebenarnya.
HUHU~

Mood:
Agak
terumbang ambing akhir - akhir nie.
A lot of things to thought.
Sekejap nak marah, kejap - kejap tergelak, sengih sorang - sorang.
Sampai ada orang tegur budak ni betol ke tak.
Huhu..
Tak tahu lah kenapa dan mengapa ianya terjadi.
Mungkin tahap kematangan dah sampai kot.
Sampai seru. haha~

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();