Cuti-cuti cari makan - She is No Longer Cik Laa

Wednesday, January 4, 2012

Cuti-cuti cari makan

Month of December 2011 banyak betol berjalan.
Meant, holiday sama family, family, & dgn shapa2 saja la.
Christmast holiday we went to Perlis, New Year hooliday went to Johor.
Then2, cari makan la, apa lagi?
Bila dah bercuti dgn family ni kena get ready perut.
5 kali sehari makan.
Okay lupakan diet seketika.

On our way to Perlis, menyinggah la tempat lama aku membesar, which is Alor Setar.
Well, a bit2 different from before, and I think banyak dah membangun.
Lagi2 Sultan Kedah sudah ditabalkan sebagai Agong baru-baru ni.

Alor Setar murtabak & Rojak.
Can't recall the restaurant name.
Dekat dgn SKTU, sekolah lama ku yg pasti :)

Mee Udang & Mee Ketam at Juru, Penang.
Menyinggah waktu nak balik Home Sweet Home. Somewhere area kampung dekat Juru.
Tak ingat juga nama kedai nya =.='

Murtabak Singapore Special, at Muar

New year holiday pulak pegi Ledang Johor.
Utara Selatan pegi.
Dapat pekena murtabak gergasi & mee bandung Muar.
Tapi syg lupa nak snap gambo mee bandung.
Pelahap sangat.

Bercuti pun jumpa jugak binatang pelik.
Takde la pelik apa, nampak unik dan jarang tengok je.

Burung apa ye ni? Errr. tak tahu. heee. Gatal je burung ni. Ingat sweet sangat la tue.

Musang yg dijumpai dan dibela dalam sangkar.

Itulah coretan penutup tahun 2011 aku
bersama dia, mereka dan mereka.

*Cantik burung ni*


Regards,



No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();