Quality time at Parenthood Playland - She is No Longer Cik Laa

Friday, December 29, 2017

Quality time at Parenthood Playland

Seminggu sebelum perut meletop haritu, sempat la bawak my lil princess Amani untuk main indoor playground. Amani ni suka suka sukaaaaa sangat dengan playground. Tak kisah lah indoor or outdoor playground ke. Memang dia akan suruh mak pak dia ni singgah untuk teman dia main.

Al-kisahnya memang dah teringin nak bawak dia main kat tempat yg best2 sebelum adik dia keluar. Asyik main dekat tempat yg ramai orang yang bersesak (padahal sini pun ramai). Huhu. Kita pun macam tak kisah la, spend la duit and masa sikit untuk anak dara sorang ni. Target nak pergi antara Jungle Gym Atria or Parenthood Playland Sunway Pyramid ni. So kitorang pun decide pergi PARENTHOOD PLAYLAND SUNWAY PYRAMID akhirnya.

Tapi dari parking nak ke playland kemain sesat kitorang. Macam tersorok sikit tempat ni sampai kitorang kena keluar mall masuk mall balik baru jumpa. HAHA. Tapi ikutkan playland ni bersebelahan Padini je, or korang kena masuk Padini untuk pergi ke Parenthood Playland ni.

Bayaran masuk untuk Amani above 2 years RM62.55 inc free pass untuk 1 guardian. Sebab pergi dengan husband so macam untuk husband kena tambah RM5. Socks memang dah siap2 bawak dari rumah so dah save dekat situ tak payah beli dah. Nak masuk anak and parents wajib pakai sock. Entry fees tu nanti sekali dapat coupon untuk kita redeem Cotton Candy, tengok mini movie dekat dalam Double Decker bus, snap picture dengan Superhero (waktu ni ada Captain America), FREE ride kuda pusing-pusing tu.

Overall my opinion this place is just nice. Ikutkan not much game kids can do, dorang boleh climb and climb and main slides tu. Tapi this place kinda clean and safe area. Dorang ada guard jaga main entrance. Every corner dkt play area tu ada orang jaga and tengokkan kids. Kot ada budak jatuh ke, budak salah main ke. Then, cafe pun ada dekat playground ni. Memang ada access to the playground. While mommy and daddy waiting their kids, boleh lepak minum2. Menu just okay and price are reasonable je. Dorang pun ada hall untuk mana-mana parents yang plan nak organise party dekat sini.






mini theater dalam bus ni

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.