Celebrate Birthday @ Neka Cafe, Subang Jaya - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, December 6, 2016

Celebrate Birthday @ Neka Cafe, Subang Jaya

Assalamualaikum...

4 Dec 2016 birthday si husband ni. Punya lah cari tempat makan best-best mana yang menarik nak celebrate. Tak ada celebrate mana tu, just nak belanja dia makan best je. At first plan nak makan pizza buffet dekat Pizza Recipe, Klang tu, tp husband cakap jauh pulak sebab hari nak pergi celebrate tu banyak tempat nak pergi, and takut dekat Pizza Recipe tu ramai orang. So, kita pun usahakan cari tempat menarik and at last found near Subang Jaya, namanya NEKA CAFE.

Okay, kita ushar gambar aja lah ya. Tangline dorang MAKAN, MINUM, SANTAI


View from our table. Waktu ni tak ada orang lagi.
Counter. Self service, order & pay at counter

Our first order arrived. Tak ada kek, bagi ni je la
Our main dishes. Memang banyak weiiii. Namanya NEKA BIG PLATTER
Sebelum makanan kena Ngappp!
Boleh pulak dia bangun nak makan sendiri

She seems to happy feed herself with lot of food. Banyak pulak tu makan
Selfie sikit anak beranak. Happy Birthday PAPA!

Amani intai abang2 yang dok sebelah table kitorang tadi. Ngorat je kerja dia. 

Our menu selection

NEKA Big Platter: Butter Rice, Lamb Shoulder, Roasted Chicken, Shirt Rib, Udang Goreng Tepung, Sotong Goreng Tepung, Creamy Mash Potato, Kuey Teow Crispy Egg, Apple Kerabu, Marpaun Sauce & Brown Sauce RM60

Dessert: 4pcs of Nuttela Cheesetart RM10

Drinks: Teh Ais & Teh O Ais

Review: Food was awesome. Boleh makan 3 orang actually or 4 orang kalau korang jenis makan tak banyak. Kami makan berdua pun banyak tak habis. Tapi cepat muak sebabnya masakan based on roasted & fry. Kalau fry ni taw la cepat je mual. Brown Sauce terlalu cair. Ambience yang sangat menarik dan tenang. Decoration ala English style, waiter foreigner yang speak English but kitchen staff Malay. Owner pun Malay tak silap.

Nampak je macam western dine-in kan tapi dorang pun banyak menu locals, boleh cuba rasa.

Jom visit:

NEKA CAFE
9-G Jalan SS15/8B
Subang Jaya
(Sederet dengan Darussalam)

FB: Neka
Instagram: @nekacafe

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();