Tips Berdiet - She is No Longer Cik Laa

Friday, December 30, 2011

Tips Berdiet

Apa pasal tiba2 nak update entry pasal diet ni?
Nampak sangat badan dah naek lettew! (Bisik2)

Ni bukan tips nak berdiet la. tapi tips nak maintainkan berat badan.
Tapi apa tu?


1. Jangan kerap menimbang berat badan
At least sekali sekala timbang takpe. Seminggu sekali ke, jangan la tiap2 hari siang malam tgk penimbang tu. Psikologi semua tu bila kita dok tengok berat badan sendiri. Bila berat badan tak turun, sendiri mara. Pastu stress makan la banyak!
*Macam gaya aku je*


2. Makan nasi biar pinggan penuh
Bukan penuhkan pinggan makan dgn nasi tu, tapi penuhkan pinggan/piring yg kecik, piring yg dok selalu bancuh air teh tu, yg kecik cinonet tu. Nampak kadar sikit dari pinggan makan biasa kan. Even nampak nasi penuh kat pinggan kecik tu pun sebenarnya boleh buat kita jadi kenyang, sbb ianya psikologi!Bila cepat kenyang takde lah tambah ansi lagi kan?


Haa. Semuanya psiko je kan? Memang la takkan nampak perubahan kalau amalkan cenggini, tapi at least jgn terlalu taksub nak kurus kan!


Tengok badan aku pun naek, tapi stress tak stress jugak.
Yang penting kena tenangkan diri dulu.
*Padahal dalam hati nak menangis dah.


Regards,

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.