If you want success, you must start from foundation - She is No Longer Cik Laa

Monday, December 27, 2010

If you want success, you must start from foundation

This entry is for myself,
and maybe for you to.
Saya nak me-motivasi-kan diri yang selalu tak yakin dgn diri sendiri.
So, i will use this quote for entire my life

"If you want success, you must start from foundation"

Ni bukan foundation2 mcm study kat KPM tu.
Setahun setengah study foundation then turn it to HND program.
Ini foundation = basic, atau melayu nya ASAS.

Bayangkan anda2 membeli tanah lot yang beribu juta hartanya,
then tanah yang lapang itu dirancang untuk membina rumah,
Kononnya mungkin BANGLO ?
Nak bina rumah sama la mcm bina keyakinan diri, besides it will gain succes in life

First, rumah mesti ada tapak dan tiang untuk dikukuhkan lagi.
It same goes our confidence level must be strong if you want to success

Rajin is a must ! If kita nak berjaya juga


Memang dari bawah la kita selalu penat dan bosan nak hadap.
But it's LIFE !
Wherevere you go, and whenever it is, it still haunting you.

Study bagai nak gila baca buku tebal before exam,
buat research dekat Google utk assignment bagai,
at the end you will have a good result and good career in your future.


Kerja bagai nak gila, paperwork bertimbun2 atas meja opis tak siap lagi,
at the end you will get a commensurate reward, if you make a right choice in your career.

And maybe someday anda akan dapat reward mcm rumah banglo ni,
as how much time you have spent more, this may you get soon.

Dah bina tapak dgn tiang, takkan nak biar terbengkalai je.
Mesti nak siapkan sampai cantik kan.

Belive it, once you have started it with so hardly, tak lama nnt semuanya akan jadi senang.
Petik jari pun bole. huhu.


Bear in mind;
Don't ever you care if somebody ask you, what are you doing,
Answer it.

Don't ever you care if your friends meet their success before you,
Because you can have it too in near future.

Don't ever you care if somebody against your interest/hobby,
Because it's your choice.

So,


p/s; tekanan kerja buat aku post entry meluahkan perasaan. Thanks Ema for giving me the motivation :)

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();