kenapa suka ber-karaoke? - She is No Longer Cik Laa

Sunday, October 10, 2010

kenapa suka ber-karaoke?

Salam..

Siapa yang tak suke karaoke?
pasti ramai yang tak akan tinggal kalau nk berkaraoke pun,
even kat dalam tandas sekali pun,
kita tetap akan berkaraoke.

tapi, apa sebabnya kita suka nyanyi2 ni.
ada yang suara lunak merdu sampai pitching jatuh ke laut pun still nak karaoke
ehh. tak salah pun kan.
masing2 dah ada minat.
apa salahnya.

Saya tercari2 apa sebabnya juga suka melalak dekat tempat2 karaoke,
even karaoke jamban pun jadilah.
Ini antara sebab2 yang mungkin kenapa nak karok, mungkin ada kena mengena dengan saya or anda2 juga.


1. isi masa lapang, sebab keboringan. oke, itu mmg dah nampak dah sebabnya. mmg dah tak ada benda nak buat kan
2. rasa jadi better after karaoke, tempat nak meluahkan perasaan la jugak. umpama lepaskan tension lah orang ckp kalau dapat melalak ni. lagi2 kalau dapat layan lagu blues, sentimental, dangdut. perghh ! ta ingat dunia dah beb
3. sebab suara sedap. oke, itu bukan saya sebenarnya. mungkin orang yg mmg suara sedap yakin dorang mmg mcm tu
4. gian atau boleh disebut sebagai ketagih. sebab dah selalu sangat karaoke, pantang je dgr lagu apa2, even dalam kereta dgr radio, online Youtube, or mana2 shopping complex, mesti rasa feeling nak melalak jugak.
5. melepak bersama teman, keluarga dan juga kekasih. mengukuhkan silaturrahim la kononnya kalau dapat melepak bersama ni.
6. sudah mula bosan dgn aktiviti2 lain. contohnya, dah bosan tgk wayang, or that time mmg dah tak ada movie yg best, dah bosan nak main bowling, konon tangan sakit nanti, bosan main snooker, bosan nak lepak mamak, bosan nak shopping, kemungkinan fulus dah tak ada, dan segala2 bosan yang berkemungkinan
7. persiapan untuk contest menyanyi. haa. ini dah sah for those yang mmg nak practice suara dorang, nak betolkan kotak2 suara sebelum masuk apa2 contest
8. sifat cemburu tengok orang lain bersuka ria. haha. ada juga ke sebab2 mcm tu? niat tak elok kan tuh. so elakkan



Agak2 ada tak korang melayan sampai mcm ni sekali

*tiada kaitan dgn sapa2*




Nak expose berapa kali pun tak tahu la nie. Tapi, sukahati la kan.
Saya ada hak, dan begitu juga anda :)



feel that song
*lupa lagu apa ni*



p/s; sangat lega. sometimes boleh melepaskan pressure yang ada. balik karaoke tido, then bangun esok pagi dah tak rasa apa2.

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();