Indahnya hari raya 2010 - She is No Longer Cik Laa

Thursday, September 16, 2010

Indahnya hari raya 2010

Indah ke ? Haha.
Mungkin tak seindah waktu kanak2 dulu
Tolong atok nenek pasang pelita sepanjang jalan masuk ke kampung,
Bermain mercun bunga api,
Tolong kacau dodol (kacau orang sebenarnya)
Main bina rumah guna bantal kusyen dgn cousin2

Sekarang ni?
Balik kampung pun dah jarang,
Cousin2 pun dah besar panjang,
Takkan la nak main umah2 mcm dulu lagi,
Jumpe pun jarang, masing2 dah busy study kerja
(termasuk aku lerr tuh)
Atok nenek pun dah tak ada.
Ada pun nenek sorang tuh aje.
Buat kuih raya?
Sekarang tunjuk je, kat kedai kan dah belambak

Pagi lebaran, ada dekat rumah lagi.
Pagi raya baru gerak.
Ok, jgn lupa salam mak abah pagi raya.
Raya - raya dah dikejutkan dgn pembunuhan jutawan kosmetik tuh.
Datuk Sosilawatie bersama 3 rakan yg lain
Moga2 orang yg bersalah dapat hukuman yg sepatutnya.

Cuti raya tak heaven langsung.
Budak2 kolej pun mesti tawu kenapa kan.
YEaahYE !! Assignment.
Ohh Tidak !! Ada masa ke nak buat?
Naik cuti terus2 menghadap lecturer nak sumbit assignment.
Pandai2 kau la kan nak uruskan masa mcm mana.
Lecturer dah bagi masa sebulan youu.
Tak kan lah you all tak sempat nak siapkan.
Urghh !! Ok2, done it, feel free ok?

By the way,
Terjumpa rakan lama.
Lama sangat2 dari zaman sekolah rendah.
Dulu masing2 duduk tinggi sama rendah.
Sekarang dah mcm pokok kelapa dah.
Alamak, dah kalah dah nie.
Thanks to Azrin, Kevin and Aishah.

Miss you guys !!
:)

Happy raya dengan korang kali nie even kejap je pun.

Happy Birthday 21st Marwan !!









p/s; Sorry ada yang tak sempat nak lepak.
Maybe ada masa kita lepak lagi.

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();