bazaar oh bazaar !! - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, August 24, 2010

bazaar oh bazaar !!


Ape topik kali nie?
Ada topik ke.
Tak de pun sebenarnye.
Rasa buhsan je sebenarnye.
Adeh. Nak story pasal ape je bulan2 puase nie.
Nnt bercakap2 kate mengumpat bergosip pulak.
Kan dah berdosa, tak guna jugak berpuasa neh.
Upps !! Kalau dah terlepas cakap camne pulak ehh.
Ada suggestion tak? Haish. Huhu.

Nie nak cerita pasal bazaar ramadhan.
Biarla kan, mesti nak cakap dah takde topik sgt lah tue.
Huhu. As everybodys know.
Bazaar dekat Seri Iskandar nie mmg besar.
Tapi makin lama makin bosan pulak pegi.
Bosan sbb benda yg sama je jual.
Rak variety. Tapi nak variety mcm mana lagi kan.
Dah penjual dye pun org yg sama.

24th August.
Ralat sgt hari nie.
Habis je class and meeting SPO.
Terus pegi bazaar.
Alang2 nak carik makanan lah kononnya bukak sahur.
Plan nak beli lauk je,
Then leh masak nasi dekat umah.
Nampaks sgt kan saya nie nak berjimat.
Tapi nasib baik la bulan puasa.
Panas hati jugak dekat makcik yg jual lauk neh.
Nak beli sambal petai ikan bilis lima kupang dye tak kasi suh beli seringgit,
Oke, saya pun mintak lah seringgit kan.
Then, tanya la total lauk yg beli neh berapa,
cause just beli lauk ayam and sam bal tuh je.
Makcik nie pun cakap lah dua hinggit,
Tak semena keluar lah duit kertas biru dari wallet neh.

Pastuh kena sound pulak dgn makcik neh,
Haish. Dye ckp takkan la ayam tuh 2ringgit je (pdhal sekali dgn lauk)
Tak expect la harga lauk tuh senanye kalau lah kita makan nasi goreng ikan masin + tea o ais pun dah lepas oke !
Makcik...makcik yg dah slh amik order.
Saya mintak sambal seringgit. Bukan 2ringgit.
Dungu tak dungu jugak la,
Sebab tak tanya, bagi jugak la duit lebih.
Haa. Ralat gila. Plan nak beli kuih tak jadi.
Takpe lah. Dah rezeki kan tue. Tak elok pulak merungut.
Huhu.


Updated !!

25th August.
Damn !! Pagi2 perut dah memulas sebab salah mkn la.
Itu la. Tak bersyukur sangat dengan rezeki.
Balasan lah kowt nie.


p/s: Bulan puasa letihh sgtt. Tak byk benda boleh buat. Nak entertainment pun taleh sgt. Amal ibadat la yg kena tingkatkan. Mudah2an

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.