Penghinaan ke atas Islam~ - She is No Longer Cik Laa

Sunday, January 24, 2010

Penghinaan ke atas Islam~

Nowadays punye issue sekarang dah byk pasal penghinaan ke atas agama Islam. tak kisah la dekat luar Malaysia ke dalam Malaysia ke, sama je. Sedih betol bila terdengar byk cerita² mcm ni. Bukan lah nk menentang bangsa dan agama lain yg sedang menghina agama kita sendiri ni, tapi, rasa mcm takde respectation terhadap kaum Islam langsung. Dorg ni seolah² takde kesedaran sivik terhadap perkara² sensitivity mcm ni. Aku rase kaum kita takde la nk menghina agama dorg ni, unless dorg yg cari pasal dulu dalam hal² ni. Ada tgk satu video semlm ni, ade segilintir budak² (dari Sarawak or Sabah maybe !) berada di dalam gereja dan seolah² mengejek cara org Islam bersolat! Bukan tuh aje, dorg pon ade jugak memainkan laungan azan dan mcm memperlekehkannya dan jugak cara pemakaian telekung ketika bersolat. Hurm, hanya Allah saja lah tawu mcm mane perasaan org² Islam bila tgk video ni. Aku ada attach video ni tok korg tgk.


video

2 comments:

  1. geram tgk video ni!!
    tercabar kewibawaan aq sbg seorg islam tau..
    emm...npe la de gak org mc ni kn??
    x bermoral n lnsung x hormat kt agama lain!!
    pd org2 yg mcm ni..blaja la erti hormati hak org lain...

    ReplyDelete
  2. betol2!
    aku sokong tuh, kite tak kcaw hidup org,
    jgn lah dorg nk kaco hdup kite plak,
    kte dah bg hak 1Malaysia dah ckup bgus,
    so phm2 la nk jage maruah diri masing2.

    ReplyDelete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();