Malaeka Amani First Day to School - She is No Longer Cik Laa

Thursday, January 4, 2018

Malaeka Amani First Day to School



Alhamdulillah....tahun 2017 yang mencabar berakhir dengan baiknya. Cukup keluarga kecil bahagia kami dengan kehadiran little Luth.

Okay, since last year lagi nak cari kan Amani playschool sebab nak bagi dia berkawan. First bukannya nak hantar dia pergi sekolah untuk belajar but nak dia bersocial with orang luar since dari baby lagi dia selalu dengan family terdekat. Dengan orang luar pun dia sombong. Huhu.
Area Kelana Jaya ni memang banyak je tadika tapi tak banyak yang accept kids 3yrs. Kira 2018 ni Amani dah 3yrs lah. Then I found this 1 kindy boleh accept 3yrs and decided nak register dekat situ. Tak lama lepas tu kakak pulak cakap masukkan Amani dekat Tadika Pasti sekali dengan Aqil, anak kakak, kira cousin lah dorang ni. Ikutkan pikir macam ok juga at least dia ada kawan. Tapi Tadika Pasti pun sama accept kids 4yrs and above. Kakak punya bincang dengan cikgu sekolah tu, and cikgu sekolah tu pun cakap boleh lah masuk tapi dia memang tak akan belajar macam budak lain. Just more on play, and belajar sikit-sikit dan tak akan paksa since she's just 3yrs. Yuran Tadika Pasti Kelana Jaya ni pun murah tak macam tadika-tadika yang lain.

2 January 2017. First day dia ok, papa dia hantar tunggu sampai Aqil sampai. First day ni tak ada apa sangat sebab amik buku sekolah je. Then, boleh balik.




3 January 2017. Second day ni dia dah crancky juga la. But mood nak keluar rumah still ok. Nak pakai tudung. Hehe. Tapi, dah sampai kindy tu, papa dia balik dia muka cemeyy je. Papa dia intai je dari jauh nampak dia nangis. Then boleh pulak dia muntah, sebab menyusu kot pagi tu. Nasib cikgu tukarkan baju. Merengek dia pagi tu, then papa dia balik.

Mood dia ok sebenarnya. Tp bila suruh tangkap gamba acah-acah jadi Bella Hadid pulekk.
Papa intai dari luar je


Tudung dah yillekkk
Next day hantar dah meragam. Dari bangun sampai lah nak pakai baju, dia tak nak pakai baju sekolah tu. Dia dah agak mesti kena hantar sekolah lah tu. Well, papa hantar je tak tunggi dah, Amani muka cemey je. Hope next day dia boleh berkawan and berdikari.
Hari ketiga tak ceria macam selalu sebelum pergi school. Huhu.
Ni harga yuran sekolah. Lain kawasan mungkin lain bayarannya,


1 comment:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.