Nak Cari Kerja Dengan Cara Mudah? Mulakan Di Sini - She is No Longer Cik Laa

Tuesday, August 9, 2016

Nak Cari Kerja Dengan Cara Mudah? Mulakan Di Sini

Sejak dah kembali zaman kerja ni, rindu sangat nak kembali zaman-zaman belajar dulu. Rindu suasana, teman barangkali.

Tapi, bila dah habis belajar, mula la kita menggelabah nak cari kerja cepat-cepat. Yelah, takkan lepas belajar nak menganggur goyang kaki dekat rumah. Siapa nak bagi duit makan pulak. Parents pun baik hati ke nak tanggung kita ni lagi. Dah besar panjang, takkan lah nak dok bawah ketiak parents lagi kan. Tengok kawan-kawan mula kerja, hati pun tak tenang.

Cari kerja lepas habis belaja ni bukan senang. Graduan ramai, tapi peluang kerja yang kita nampak sikit je. Jenuh la kita buka surat kahabr bahagian klassified, segala job portal yang ada ni.

Contohnya, ada setengah job portal menawarkan peluang kerja yang terhad. Tak banyak peluang ditawarkan oleh sesetengah company tu.

Tapi, ada job portal yang sangat menarik yang korang boleh cuba dalam job hunting korang tu.



Apa itu Neovoo?

Neuvoo ni bukan enjin pencarian kerja yang biasa, tapi Neuvoo ni sangat inovatif dan up-to-date. Selain inovatif dan up-to-date, Neuvoo juga memiliki fungsi-fungsi yang canggih yang tidak terdapat di enjin pencarian pekerjaan yang lain. Walaupun canggih, tapi Neuvoo ni sangat mudah digunakan dan diakses oleh kita yang sedang mencari kerja. Pada waktu sekarang, Neuvoo menawarkan lebih dari 60 ribu pekerjaan di Malaysia sahaja. Majikan pun sebenarnya dapat menawarkan peluang pekerjaan mereka melalui Neuvoo untuk mencari kriteria yang mereka mahukan.

Neuvoo ni terdapat perbezaan dengan job portal yang lain.

  • 4x ganda tawaran kerja jika dibandingkan dengan job portal yang lain di Malaysia
  • Mempunyai interface yang super friendly to use.
  • Website yang menawarkan peluang pekerjaan atau mencari kerjaya idaman anda
  • Update calon pekerja dengan menghantar notification emel setiap hari.

Ada juga majikan yang menawarkan pekerjaan seperti cleaner, barista. Tak terhad dalam mana-mana bidang. Kalau korang yang mencari kerja part time mungkin ini juga salah satu peluangnya.

Dalam erti kata yang lain, Neuvoo ni seperti Google yang khas untuk mencari tawaran pekerjaan. Neuvoo juga sedang berusaha dan memberi fokus membantu para calon pekerja sehingga mereka memperolehi pekerjaan yang diimpikan.

Laman interface yang mudah dan clean di mata


Job Description untuk jawatan yang ditawarkan

Kalau berminat boleh terus apply

Neuvoo bukan sahaja disediakan dalam bahasa Inggeris, malah disediakan dalam Bahasa Melayu. Kita juga boleh download apps ni Google Store dengan taip Neuvoo. Sangat mudah di hujung jari saja nak cari kerja ni.


So, apa korang tunggu lagi, cepat-cepat daftar secara FREE dan cari kerja idaman korang tu. Haa, lepas ni dah taw dekat mana nak cari kerja kan?



Pencarian pekerjaan anda bermula di sini: Uni Emirat Arab | Argentina | Austria | Australia | Belgium | Bahrain | Brazil | Kanada | Switzerland | Chile | Colombia | Republik Czech | Jerman | Ecuador | Mesir | Sepanyol | Perancis | UK | Greece | Hong Kong | Hungary| Indonesia | Ireland | India | Itali | Jepun | Korea Selatan | Kuwait | Kazakhstan | Luxembourg | Maghribi | Mexico | Malaysia | Nigeria | Netherlands | Norway | New Zealand | Oman | Peru | Poland | Portugal | Qatar |Romania | Rusia | Arab Saudi | Sweden | Singapura | Turki | Taiwan | Ukraine | US | Uruguay | Venezuela | Vietnam | Afrika Selatan

No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();