Mencari Winter Jacket Murah & Bundle - She is No Longer Cik Laa

Monday, February 15, 2016

Mencari Winter Jacket Murah & Bundle

Assalamualaikum...

Preparation nak ke Seoul masih berjalan. Alhamdulillah, baju untuk Amani pun dah settle. Dari jumpsuit sampai ke jaket. Itu pun beli second hand/preloved yang jumpe dekat Carousell. And now, its my turn hunting new winter jacket.

Bajet cari diri sendiri memang ciput. Sebab dah spend banyak untuk Amani. Dari awal kite memang aim nak cari murah-murah sama ada bundle or preloved. Even search online pun susah nak cari yang sesuai dan berkenan dengan harga.

So, aim nak mencari bundle je. Confirm ada jual. Kebetulan time balik kampung dekat Kuang, lalu depan kedai bundle ni. And nampak cam besar kedai ni. Dah aim dengan husband nak pergi malam tu jugak. Nama kedai tu Ayu Bundle.

Memang rezeki agaknya. Bila kite pergi bundle tu, memang ada jual winter coat. Bukan satu rak taw. Hampir 1 kedai ade baju sejuk and winter coat. Memang rambang mata ya amat bila banyak pilihan. And, yang paling penting. Tak mahal pun! Harga RM10 sehelai boleh beli. Ada yang paling murah RM3 sehelai! Hishhh, memang geram je waktu tu.

So finally, me and hubby grab winter coat sama-sama. Dua tu harga RM10 sehelai. Banyak betul pilihan kat sini mix untuk laki prempuan. Sebab kite nak cari coat yang labuh agak susah. Untuk perempuan banyaknya coat standard dia kecik or pendek.

Almost 60% baju dekat kedai bundle tu jual baju winter/sejuk.  Yang lain macam t shirt & jeans pun ade jual. Kena rajin check satu-satu kalau nak tengok size. Fitting room pun ada kalo nak try.

Padahal hampir selalu dok ulang alik situ kalau balik kampung. Tapi tak pernah perasan kedai bundle ni. Mungkin waktu tu takde tujuan. 




Ayu Bundle
Lot 2391-A2-A3, Jalan Kundang Batu 18,
Kg Gombak Kuang,
Selangor
(Tepi jalan, berhadapan Petronas)

p/s: Ada lagi 1 kedai bundle tak jauh dari situ juga. Tapi, tak singgah. Situ pun agak besar kedainya.



11 comments:

  1. waaaha.. pergi Seoul.. cepat2 share cerita nanti nak baca..
    btw CT pun ada borong baju kat bundle.. okay je =)

    ReplyDelete
  2. Salam. Blh bg direction spesifik kedai? Lain2 landmark yg ada dlm google maps ke or waze. Sebab search takdak kuar pun nama ayu bundle. Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam awak...boleh guna code ni utk gps 3.232150, 101.537687. Direct ke Petronas Kuang, kedai bundle ni depan petronas tu je.

      Delete
    2. Tengok dekat waze, petronas kuang tu tutup sebab nak upgrade. Betul ke?

      Delete
    3. ehh, rasanya petronas tu ada lagi belom tutup awk...baru balik kg raya haritu. tp sy perasan kedai bundle tu mcm jual baju2 biasa dah sy perasan dr luar kedai. dlm kedai sy tak nampak. huhu.

      Delete
    4. Ok. Thanks utk info. Selamat hari raya :)

      Delete
  3. Sis,kedai ayu bundle ni ada website or fb page or contact no dia ke?sy nk pegi sane jauh sgt. Sy di sabah..huhuhu..thanksss sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya google pun tak jumpe FB dia. Huhu, tapi awk cube contact no ni 017-251 4644. Saya jumpe waktu google. Huhu.

      Delete
  4. ada lagi ke kedai bundle ni jual baju sejuk ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru-baru ni saya lalu, tapi mcm tak banyak dah pilihan winter coat. Mungkin kedai bundle lain ada jual banyak.

      Delete

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();
Powered by Blogger.