Star Cruise. Awesome? - She is No Longer Cik Laa

Wednesday, October 31, 2012

Star Cruise. Awesome?

Once in a lifetime...

I have never thinking untuk naik cruise. Yeahhhh. I did it without incurred any cost from my own pocket.
Thanks sangat-sangat la dekat bos tutt dan tutt sebab beri saya peluang keemasan ini untuk merasa mewah sedikit. Mewah ke? Macam sakai pun ada.

Where I went? Penang-Phuket-Krabi-Penang. That's it. Short vacation for 3 nights.

Nak ikutkan memang tak puas berjalan ke Phuket and Krabi. Sebab timeframe yang crew bagi meamng singkat, and we are so rushed. As usual la kan, kitorang pergi ikut company punya activities mesti la tak best (nak murah punya pasal). Most place visited is their temple, and totally I'm not that interested!

Phuket: Tak tahu nama tempatnya

Phuket Fantasea: Belakang tu bukan temple, but actually theatre. And agak besar dari IB dekat Malaysia. First time tengok theatre kot aku ni. Agak jakun!

Phuket Fantasea: One of the restaurant that can occupied up to 5000 pax. Memang tak besar pun tempat ni penat aku berjalan nak amik makanan. Muslim section lagi jaoh bak ang!

Phuket: Fish Spa. Lebih kurang RM15 je.

Krabi: Sourvenirs
Krabi: Krabi Walking Street

Krabi: Otw back to cruise. Crazy waves

Now let's look and see what's inside the cruise. Apa yg ada apa yg menarik?

On the deck

Rooms - Aisle

Stardust Lounge

Amik angin *muntah*

That's all my short vacation with company. That was fun, but time puasa, so kurang enjoy la juga coz activity agak terbatas. Yang penting sume ni free!



'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();