get into a boring life - She is No Longer Cik Laa

Wednesday, January 12, 2011

get into a boring life


Currently I am 21 years old and will turn to 22 soon.
Alamak, naik lagi angka.
Makin lama, makin tua.
Itu lah hidup. Hehehe.

Bila dah rasa mcm tuh, life enjoyment pun dah decrease.
Seriously I felt that feeling.
Kenapa la cepat sgt, rasa mcm tak cukup puas je.
Orang kata sambung la belajar kalau rasa diri tu muda lagi.

But, kalau dah tak ada interesting nak buek lagu mano.
Go on saja la dengan life yg ada sekarang ni.
Tak tahu la kwn² lain pikir mcm mana dengan life dorang,
Sometimes nak tahu juga mcm mana dorang planning life dorang.
Maybe kita boleh take it as our reference.
Yang mana elok, kita ikut la kan.

Pergi sekolah rendah amik anak buah.
Wahh. teringat pulak, dekat koridor tu la aku selalu berlari waktu sekolah dulu.
Kantin tu la aku selalu beli makan, padang tu la tempat selalu aku bersukan,
Dewan tu la tempat aku menunggu, library tu la tempat aku buat rombongan.

Agaknya bila masuk sekolah menengah balik,
apa pula perasaannya.
Belum lagi pergi kat kolej balik.
Boleh buat rombongan dah nnt.
huhuhu.

And this time, is my first time to gain experience in work environment.
I'm happy, but seems crazy to have life like this.
I try to adapt, seriously.
Duit tak pernah nak cukup, life belom stable.
Macam2 nak kena tanggung.
Halamakk, lupa pulak kena tanggung anak2 lgi.

My research now and forever for :
Nestle
Bursa Malaysia
KNM Group
Scomi Group
Batu Kawan Berhad
Lafarge
United Plantations
Tanjong PLC
Maybulk Berhad

korang kalau ada kawan2, sedara mara, family2 yg kerja dekat company listed dekat atas ni, inform me ok. I need the data. hehe. TQ ! :)

peace no war !!

p/s; duit tak ada, tapi hati nak beli mcm2. sigh !!



No comments:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();